Skip to main content

In de concurrerende markt van vandaag is het belangrijker dan ooit om een sterke online aanwezigheid te hebben. Om dit te doen, moet je je site optimaliseren voor zoekmachines. In deze blog vindt je 10 SEO-tips die e-commerce merken kunnen gebruiken om hoger te scoren in Google en meer relevante verkeer te genereren vanuit de zoekresultaten.

1# Maak gebruik van interne links

Door te linken naar pagina’s binnen je website verhoogt je de autoriteit van de webpagina, dit zal je hoger in de zoekresultaten brengen. Je moet ook links opnemen in productbeschrijvingen en op categoriepagina’s. Hoe meer relevante interne links je hebt die terugverwijzen naar een pagina, hoe beter het is voor Google ranking

Wil je meer weten over interne links en linkbuilding? neem dan een kijkje naar ons artikel over Linkbuilding: https://croudx.com/news/linkbuilding-voor-uw-webwinkel-waarom-en-hoe/

2# Gebruik een duidelijke url-structuur en breadcrumbs

Een duidelijke URL is een prima manier om ervoor te zorgen dat zowel bezoekers als zoekmachines snel kunnen achterhalen waar je webpagina over gaat. Gebruik beschrijvende termen in de structuur, zodat het makkelijk leesbaar is!

Vergeet niet om breadcrumbs te gebruiken. Een breadcrumb-navigatie biedt bezoekers een snelle en eenvoudige manier om de structuur van je site te verkennen, zodat ze snel terug kunnen keren naar de hiërarchie van de pagina’s als ze dat willen. Dit helpt om bezoekers een gemakkelijk toegangspunt te geven om op jouw website te navigeren en verhoogt de gebruiksvriendelijkheid.

3# Unieke paginatitels

Je moet heel voorzichtig zijn met paginatitels. Probeer ze uniek te maken en verschillend van wat andere pagina’s gebruiken. Als jouw inhoud vergelijkbaar is met die van anderen, kan het zijn dat zoekmachines niet de juiste webpagina toont in de resultaten.

4# Laadsnelheid website

De laadsnelheid van je website is een belangrijke factor in SEO. Bezoekers zullen niet lang blijven als de website lang laad, en zoekmachines zullen je ook niet als het bovenste resultaat op hun scherm tonen als de website traag laad! Zorg ervoor dat je afbeeldingen en code zo optimaliseert dat pagina’s niet langer dan twee seconden om te laden, anders zouden bezoekers wegens gebrek aan geduld onmiddellijk kunnen vertrekken.

5# Inactieve pagina’s

Het is voor elke online winkel onvermijdelijk: artikelen die niet meer leverbaar zijn. De pagina in kwestie wordt meestal (automatisch) verwijderd uit het CMS, zodat hij niet meer op de website verschijnt. Het product kan niet meer worden gekocht, maar wat gebeurt er met de URL van de bijbehorende pagina? Na enige tijd geeft Google een “404 status code” (pagina niet gevonden) om aan te geven dat de pagina uit de zoekresultaten is verdwenen. Hierbij is ook alle link autoriteit verdwenen.

om dit te voorkomen kun je een:

Canonical tag gebruiken: als je inhoud toegankelijk is via verschillende URL’s, moet je een voorkeurs-URL maken. Dit kan worden gedaan door de canonical tag te gebruiken en Google te vertellen welke pagina deze link autoriteit moet hebben in hun zoekmachine resultaten 

6# Metadata

Ieder website stramien begint met het schrijven van de <head>,hierin komen de meta title en description. Deze titel en de beschrijving zal Google weergeven in de zoekresultaten. Zorg dat deze niet gegenereerd zijn, maar origineel en zelf geschreven. zorg ervoor dat je focus keyword vooraan de titel staat. Vervolgens zorg ervoor dat er altijd een call to action in staat, probeer deze gedeeltelijk persoonlijk te maken. Tot slot zorg ervoor dat de beschrijving niet te lang is, de kans bestaat dat Google deze afkort en dit zou zonde zijn.

7# Gebruik HTTPS

Het is schokkend om nog steeds winkels zonder HTTPS te zien nu we op weg zijn naar 2022. Het is nog niet te laat! Als winkeleigenaar zijn er veel redenen waarom versleuteling op je checklist moet staan: bescherming van klanten en het is een ranking factor bij Google – wat is er belangrijker dan deze twee dingen?

8# User Generated Content

Als je je online winkel van nieuwe content wil voorzien, is User Generated Content een goede manier om unieke content te krijgen. Dit soort door klanten geschreven teksten kan gebruikt worden in plaats van traditionele media en zal meer klanten aantrekken dankzij de SEO voordelen ervan! Als ze schrijven over hoe geweldig het was bij hun laatste bezoek of welke artikelen het populairst waren, kan dit de verkoop ook een boost geven.

9# Optimaliseer foto’s

Gebruik unieke alt-teksten voor afbeeldingen, probeer ook merknamen of beschrijvende namen te gebruiken. Geen Afbeelding1.jpg, maar gebruik Nikeschoen.jpg. Door het gebruik van dit soort namen is er een kans dat er via Google afbeeldingen verkeer op de webshop komt.

10# Keyword onderzoek

Het proces van keyword onderzoek kan vervelend en tijdrovend zijn, maar het is de moeite waard. Trefwoorden brengen mensen naar je site, doordat het gebruik hiervan je ranking op de zoekresultaten verhoogt. Dus zijn ze essentieel om hoog in Google te scoren!

Keyword onderzoek is een essentieel onderdeel van het marketingplan. Het kan vitale informatie vertellen, zoals waar te rangschikken voor zoekwoorden, welke zijn gemakkelijk of moeilijk, afhankelijk van de concurrentie

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Wij helpen je merk op te bouwen en je omzet te verhogen. Wij zijn toegewijd aan het helpen van onze klanten om hun zakelijke doelen te bereiken door middel van zoekmachine optimalisatie, social media marketing, betaalde advertenties, e-mail marketing strategieën & meer!

Ons belangrijkste doel is om effectieve online oplossingen te bieden die verkeer genereren en leads omzetten in verkoop, zodat je succesvol kunnen groeien. Ons team van experts heeft de kennis die nodig is om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen en toe te passen.

Bent je geïnteresseerd in hoe wij een strategie op maat voor jouw bedrijf kunnen samenstellen? Neem contact met ons op via 085 020 8555 of stuur een aanvraag via https://croudx.com

Even kennismaken?