Voor B2B-campagnes is LinkedIn een krachtig hulpmiddel. Alles op LinkedIn is gericht op het verbinden met mensen op zakelijk niveau. Profielen zijn gebaseerd op functietitels, opleidingen en vaardigheden. En posts hebben vaak te maken met onderwerpen zoals thought leadership, prestaties en persoonlijke groei. Dankzij deze zakelijke omgeving is het gemakkelijk om zeer specifieke zakelijke doelgroepen te bereiken. Maar marketeers moeten nog steeds verbeteren op het gebied van LinkedIn-advertising.
Daarom: hier zijn onze tien tips voor het creëren van een geweldige LinkedIn-campagne.
Gebruik kleine doelgroepen.
Als je kleinere doelgroepen selecteert, krijg je preciezere resultaten. Bovendien hebben kleinere doelgroepen ook een grotere kans om meerdere keren blootgesteld te worden en hierdoor kan de kans op een hogere click-through ratio verhogen.
Welke doelgroepgrootte moet je dan selecteren? Ons advies is om het binnen de groottes van 100.000 en 300.000 te houden. Hoe groter, hoe minder effectief je campagne zal zijn en loop je het risico om onnodig geld en tijd te spenderen.
Grote budgetten naar meerdere kleine campagnes
Als je een groter budget hebt, lijkt het heel verleidelijk om een grote doelgroep te selecteren. Want je hebt de ruimte in het budget?
Dit werkt helaas niet zo. We raden aan om je budget op te splitsen in kleinere campagnes, omdat je dan a/b-tests met meerdere doelgroepen of dezelfde doelgroep met verschillende creatives en ad-copies kunt starten.
Dit stelt je in staat om gedetailleerdere gegevens te verzamelen voor analyse van je prestaties. Als je echter een uitgebreide campagne met meerdere criteria uitvoert, kun je niet zeggen wat de campagne succesvol heeft gemaakt.
Limiteer het aantal landen per campagne.
Deze tip lijkt op de vorige tip die we hebben gegeven, maar het gaat allemaal om meetbaarheid en optimalisatie. Als je voor een campagne meerdere landen tegelijk kiest, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk land het beste heeft geconverteerd.
Meer landen betekenen grotere doelgroepen, wat kan leiden tot minder exacte prestatieresultaten. Hoe tijdrovend het ook kan zijn om voor elke locatie of elk land een aparte campagne te creëren, het kan wel voordeliger zijn voor je resultaten op lange termijn.
Besteed genoeg aandacht aan de segmentatie en bedrijfsgroottes.
Aangezien veel bedrijven op LinkedIn zitten, kun je gericht zoeken op bedrijfsgrootte. Wees wel voorzichtig, want de opties die je selecteert hebben een significante impact op de omvang van de doelgroep. Daarnaast, als je het vakje “Myself only” aanvinkt, zal je doelgroep enorm toenemen.
Wat “Myself only” doet, is het toevoegen van elke bedrijfspagina met slechts één medewerker. Dit zijn voornamelijk freelancers. Het is op zichzelf niet verkeerd als je voornamelijk freelancers wilt targeten; anders raden we je aan om dit vakje uit te vinken als je SME’s en MNE’s wilt targeten.
Maak gebruik van uitsluitfilters.
Het gebruiken van LinkedIn Uitsluitfilters is een geweldige manier om de prestaties van je advertenties te optimaliseren. In plaats van een breder publiek te targeten, stelt deze functie je in staat om specifieke gebruikers te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je advertentie.
Het biedt ook een groter niveau van segmentatie, zodat je gerichter kunt zijn op bepaalde criteria en elementen terwijl je tegelijkertijd andere elementen uitsluit van dezelfde lijst.
Altijd A/B testen.
Bij het vergelijken van verschillende campagnes, probeer dan één element tegelijk te wijzigen, terwijl de rest hetzelfde of vergelijkbaar blijft. Op deze manier kun je precies zien wat het meeste bijdraagt aan je campagnes.
Variabelen die gewijzigd en getest kunnen worden zijn:
- Advertentieformaten
- Advertentiekopieën
- Koppen
- Segmentatie
- Banners
Je kunt een groot aantal combinaties en componenten testen. Het belangrijkste is altijd om iets nieuws te proberen; anders zul je zien dat je resultaten niet verbeteren met de tijd.
Maak gebruik van UTM’s.
Je campagnes en de banners binnen elke campagne moeten unieke parameters hebben. A/B-testen is nutteloos als je je resultaten niet kunt volgen. Gebruik UTM-tags om je prestaties te analyseren en te verbeteren.
Je kunt gemakkelijk UTM-tags instellen met de UTM-taggenerator van Google.
Wanneer deze zijn geïnstalleerd, kun je gemakkelijk bijhouden waar conversies vandaan komen, inclusief welke advertentie en welk creatief het beste werk heeft geleverd.
Als je precies wilt weten wat je moet doen, raden we je aan dit artikel van Google te lezen.
Gebruik lead gen forms
Het benutten van de kracht van LinkedIn Lead Gen-formulieren is van groot belang om het rendement van je advertenties te maximaliseren. De formulieren zijn ontworpen om de gebruikerservaring te vergemakkelijken door velden te voorpopuleren met details uit hun LinkedIn-profielen, zoals functienamen en bedrijfsnamen. Dit bespaart gebruikers tijd en moeite, wat kan leiden tot meer mogelijke klikken en conversies
Houdt teksten kort en to-the-point
De aandachtsspanne van gebruikers is extreem kort als het gaat om advertenties in het algemeen, waaronder LinkedIn Ads. Om meer aandacht te trekken, hou je beschrijvend materiaal onder de 150 tekens en gebruik, waar mogelijk, cijfers of statistieken
Vergeet nooit een call to action.
Voeg een CTA toe aan zowel je banner als je openingstekst. Hoewel het misschien vreemd lijkt, zullen je kijkers niet weten wat ze moeten doen als ze je advertentie hebben bekeken, tenzij je een sterk CTA hebt. Dus zorg altijd voor een CTA bij je advertenties.
Dit zijn onze 10 tips om je LinkedIn-advertenties te verbeteren. Ben je geïnteresseerd in meer tips en trucs? Bezoek dan zeker onze andere blogs. Als je op de hoogte wilt blijven van alles wat er gebeurt in de marketingwereld, raden we je aan om je ook aan te melden voor onze nieuwsbrief.
In elk geval, heb een geweldige dag en veel succes!