Skip to main content

Lekker shoppen, je kent het wel. Het is Zaterdagochtend en je hebt geen plannen, dus ga je gezellig de stad in. Lekker in en uit winkels struinen. Vaak koop je niets, maar soms slagen winkels er in om je toch iets te verkopen. Omdat de service erg goed was, of je kon een goede deal niet laten staan.

Online gebeurt dit ook. Lekker online browsen op het internet, terwijl je Netflix aan hebt staan op de achtergrond. Hoe zorg je ervoor dat je deze bezoekers converteerd? Laten we dat in deze blog uitzoeken!

Creëer een consistent merkbeeld over alle platformen.

Plan vooruit: Plan hoe jij wil dat jouw merk eruitziet. Doe wat marktonderzoek en zoek uit wie jouw doelgroep is. Maak een missieverklaring voor je merk. Dit helpt je om te focussen op wat je wilt bereiken.

Brandbook: Een brandbook is een document dat de richtlijnen schetst voor hoe een merk moet worden gebruikt. Dit omvat zaken als je logo, kleuren, lettertypen en tone of voice. Dit is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat iedereen die betrokken is bij het promoten van jouw merk, het correct gebruikt.

Consistente Look and Feel: Nadat je een brandbook hebt gemaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle platforms een consistente look en feel hebben. je website, sociale media en marketingmateriaal moeten allemaal deze merknormen weerspiegelen. Dit helpt om het merk herkenbaar te maken en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten.

Meer weten over branding? Lees dan dit artikel!

Zorg dat de website gemakkelijk te navigeren is en alle informatie biedt.

Navigatie is een van de belangrijkste aspecten van een website. Er moet goed over worden nagedacht om ervoor te zorgen dat klanten snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. De navigatiebalk moet duidelijk worden weergegeven en gelabeld, en broodkruimels moeten worden gebruikt om klanten te helpen hun locatie binnen de site te begrijpen.

Een zoekbalk is essentieel, omdat klanten hiermee snel de producten kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de website consistent is qua ontwerp en lay-out; shoppers moeten niet verrast worden door plotselinge veranderingen in uiterlijk of functionaliteit.

Ten slotte, een klant moet binnen drie klikken kunnen vinden wat hij zoek (De drie-klikken regel); meer dan dit, en ze zullen waarschijnlijk gefrustreerd raken en ergens anders gaan shoppen. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kan je ervoor zorgen dat je website gemakkelijk te navigeren is en alle informatie biedt die klanten nodig hebben.

Een aantal tools die je kan gebruiken voor website optimalisatie:

Deze twee tools maken heatmaps van jouw website. Hiermee kan je problemen identificeren die bezoekers mogelijk hebben.

Betrek verschillende kanalen met machine learning

Om klanten volledig te betrekken en te verbinden via alle kanalen, kan machine learning worden gebruikt. Machine learning kan helpen om klanten intuïtieve winkelervaringen te bieden door te voorspellen wat ze misschien willen of nodig hebben en dienovereenkomstig aanbevelingen te doen.

Bovendien kan machine learning helpen om klanten te zien wanneer ze aan hun cadeaulijst beginnen en op zoek zijn naar cadeau-ideeën. Door op deze belangrijke momenten aanwezig te zijn, kunnen bedrijven de kans vergroten dat klanten klanten worden.

In het huidige competitieve landschap moeten we elk hulpmiddel gebruiken dat tot onze beschikking staat om klanten aan te trekken en met hen in contact te komen. Machine learning is een van de krachtigste tools die we hebben en moet optimaal worden benut.

Provide the best products, deals, and experiences

Het aantal zoekopdrachten met de uitdrukkingen ‘goedkoop en beste’ zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, wat aangeeft dat shoppers steeds vaker op zoek zijn naar productdeals. Alleen het geven van kortingen is echter niet meer voldoende om klanten aan te trekken en te behouden. Shoppers verwachten nu de beste producten, deals en ervaringen. Om aan deze verwachtingen te voldoen, moeten retailers meer bieden dan oppervlakkige deals. Ze moeten een uitgebreide winkelervaring bieden die handig, efficiënt en plezierig is. Door de beste producten, deals en ervaringen te leveren, kunnen retailers levenslange klanten creëren die loyaal zijn aan het merk.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kan je jouw conversiepercentages verhogen en van shoppers klanten maken. Wil je op de hoogte blijven van het laatste marketingnieuws en tips, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

 

Check onze vorige blog

Even kennismaken?