Skip to main content

Als marketeer weet je dat het maken van Facebook-advertentiemateriaal met hoge conversies de sleutel tot succes is. Maar wat zijn de stappen om dit te bereiken? In deze blogpost beschrijven we vijf eenvoudige stappen om je te helpen advertentiemateriaal te maken dat zich onderscheidt van de concurrentie en betere resultaten oplevert. Dus lees verder en breng deze tips in de praktijk!

1. Gebruik minder dan 20% tekst

Facebook-advertentiemateriaal dat minder dan 20% tekst gebruikt, is effectiever dan advertentiemateriaal met een hoger tekstpercentage. Facebook’s reden hiervoor is dat advertenties met minder tekst visueel aantrekkelijker zijn en daarom meer kans hebben om de aandacht van gebruikers te trekken.

Bovendien worden advertenties met minder tekst minder snel als spam gemarkeerd. Daarom raadt Facebook adverteerders aan zo min mogelijk tekst in hun advertentiemateriaal te gebruiken.

Het is echter van vitaal belang om in gedachten te houden dat Facebook ook rekening houdt met de algehele kwaliteit van de advertentie bij het bepalen van de effectiviteit ervan. Dus hoewel het gebruik van minder tekst jouw kansen kan vergroten dat de advertentie wordt gezien, is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat uw advertentie goed is ontworpen en relevant is voor uw doelgroep.

2. Maak gebruik van storytelling

De kwaliteitsranglijst van Facebook is gebaseerd op de acties van gebruikers die jouw verhaal lezen of bekijken. Om een sterke plot te maken, is het cruciaal om de volgende elementen in overweging te nemen: het begin, het midden en het einde.

Het begin moet de lezer kennis laten maken met de huidige situatie, wat leidt tot een conflict dat uiteindelijk wordt opgelost.

Het midden moet obstakels bevatten die de oplossing moeilijker maken, en het einde moet het verhaal afsluiten met alle opgeloste conflicten.

Door deze drie stappen te volgen, kan jij een Facebook-advertentieadvertentie maken die een verhaal vertelt en jouw publiek boeit.

3. Branding

Bij het maken van Facebook-advertenties is het altijd een goed idee om branding op te nemen. Dit kan zo simpel zijn als het hebben van jouw bedrijfslogo of het gebruik van uw merkkleuren in het advertentiemateriaal. Door branding in je advertenties op te nemen, kan de advertentie worden geaard en herkenbaarder worden gemaakt voor mensen die bekend zijn met uw merk.

Dat gezegd hebbende, neem alleen branding op in uw advertenties als dit de advertentie echt helpt. Forceer het niet als het geen zin heeft. Uiteindelijk is het doel om een effectieve advertentie te maken die jouw doelgroep bereikt.

4. Optimaliseer voor non-sound gebruikers

Met betrekking tot Facebook-advertenties kan geweldige audio een groot verschil maken. Maar je moet er ook voor zorgen dat jouw advertentie zonder geluid logisch is. Dit betekent inclusief ondertiteling.

Ondertitels zorgen ervoor dat het publiek de advertentie kan volgen, zelfs als ze kijken met het geluid uit. En Facebook-gebruikers kijken eerder naar video’s met het geluid uit dan aan, dus het is essentieel om ondertitels op te nemen in je Facebook-advertenties.

Door deze eenvoudige stap te nemen, kan je ervoor zorgen dat uw Facebook-advertenties effectief zijn, ongeacht of kijkers met het geluid aan of uit kijken.

5. Call to action 

Net zoals een goed verhaal een begin, midden en einde heeft, zo moet je call-to-action (CTA) dat ook hebben. Een CTA is essentieel om uw doelgroep richting te geven en hen door uw verkooptrechter te leiden.

En hoewel er veel verschillende manieren zijn om een ​​CTA te maken, delen de beste enkele belangrijke kenmerken. Ten eerste zijn ze duidelijk en beknopt, waardoor meteen duidelijk is wat de volgende stap is. Ten tweede gebruiken ze krachtige taal die aanzet tot actie.

Zinnen als ‘Koop nu’, ‘Meld u hier aan’ en ‘Probeer gratis’ zijn allemaal klassieke voorbeelden van actieve CTA’s. Tot slot zijn goede CTA’s goed zichtbaar, verwerkt in de tekst of getoond als button op het platform. Dus als u het meeste uit jouw marketinginspanningen wilt halen, gebruik dan een CTA die al deze vakjes aanvinkt.

Dus daar heb je het: vijf eenvoudige stappen voor het maken van hoog-converterende Facebook-advertentieadvertenties. Als je meer wilt weten over adverteren op Facebook, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. We houden je op de hoogte van de nieuwste tips en trucs om de verkoop te stimuleren met deze krachtige marketingtool. En als je hulp nodig hebt om deze principes in de praktijk te brengen, neem dan gerust contact met ons op.

Even kennismaken?