Skip to main content

TikTok, de korte video-app die in januari 2019 wereldwijd meer dan 500 miljoen maandelijkse gebruikers trok, heeft een nieuw leven gekregen als hub voor influencer marketing. Influencer marketing is de praktijk van het samenwerken met sociale media persoonlijkheden of “populaire” mensen op platforms zoals Instagram of YouTube om producten te promoten binnen hun inhoud. In wezen stelt TikTok marketeers in staat om de 13-34 demografische doelgroep te bereiken door middel van zijn innovatieve en verticale video-indeling en gebruikersbestand. Het verticale videoformaat stelt adverteerders in staat om op strategische wijze productplaatsingen en merknamen te plaatsen voor een zeer betrokken en gericht publiek dat eerder geneigd is tot kopen dan consumenten die traditionele video’s op mobiele apparaten bekijken.

De Voordelen Van TikTok Marketing

TikTok is een relatief nieuw social media-platform voor marketing, en het heeft een aantal onderscheidende kenmerken die het een aantrekkelijke keuze maken voor grote en kleine marketeers. Deze voordelen omvatten:

  • Het is makkelijk te gebruiken op een smartphone app interface met een hoge engagement rate
  • Targeting mogelijkheden zorgen voor precieze plaatsing van advertenties binnen een video feed
  • Creatieve inhoud maakt het mogelijk voor influencers om unieke video’s te maken die kunnen worden gebruikt als advertenties of om producten te promoten op een meer organische manier die minder storend is voor de kijkervaring

TikTok 101

Video’s zijn natuurlijk de kern van TikTok. Zelfs als je van plan bent influencers te gebruiken voor het grootste deel van je TikTok-marketing, is het nog steeds belangrijk om een eigen business account te creëren en het gebruiken om enkele video’s te maken en delen. TikTok’s video’s kunnen elke lengte hebben tot een minuut, dus je kunt korte pittige video’s maken. Je kunt je video’s opnemen in de app of extern en ze uploaden naar TikTok. Je kunt ook muziek uploaden om aan je video toe te voegen. 

Werk Samen Met TikTok Influencers 

Een van de meest populaire en succesvolle manieren om uw bedrijf op TikTok te promoten is door gebruik te maken van influencers. De 45 miljoen mensen op TikTok kijken al graag naar video’s van hun favoriete influencers en ze zijn veel meer geneigd om een influencer te volgen dan een productadvertentie. Door samen te werken met bekende influencers, kunt u uw eigen bereik vergroten zonder net zoveel geld uit te geven als aan traditionele reclame.

Gebruik User Generated Content

UGC (User Generated Content) zijn video’s of afbeeldingen die gegenereerd zijn door klanten/gebruikers van jouw product. Deze door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige manier om uw klanten te laten zien dat u waarde hecht aan wat zij te zeggen hebben over uw producten, en het is een effectieve manier om uw bedrijf op TikTok te promoten. Op TikTok kan deze inhoud de vorm aannemen van video’s waarin mensen worden getoond die uw producten gebruiken, waardoor een persoonlijk verhaal ontstaat over hoe uw merk het leven van mensen verbetert. Integreer door gebruikers gegenereerde inhoud in uw social media-strategie, zodat mensen de menselijke kant van uw bedrijf kunnen zien.

Gebruik Korte Video’s Om Kortingen En Promoties Te Delen 

Een van de grootste voordelen van het gebruik van TikTok voor marketing is dat het snel en boeiend is. Je kunt niet te veel in detail treden in een minuut, maar je kunt wel belangrijke informatie overbrengen. Door kortingen en promoties in een creatief formaat te delen, kunt u de conversie verhogen door iets aan te bieden dat zal aanslaan.

Post Regelmatig Video’s

Plaats regelmatig video-inhoud om je TikTok-volgers betrokken te houden en je naamsbekendheid te behouden. TikTok beloont het frequente posten van content. Hoe meer video’s je op je TikTok-account plaatst, hoe hoger je volgers percentage waarschijnlijk zal zijn. 

Maak Gebruik Van TikTok Ads

Hoewel TikTok advertenties nog in een vroeg stadium verkeren, zijn ze een effectieve manier om je bereik uit te breiden en je te richten op doelgroepen die het meest geïnteresseerd zullen zijn in je producten. De advertenties zijn zichtbaar wanneer gebruikers door video’s scrollen. Als je TikTok advertenties in je marketingstrategieën opneemt, onthoud dan dat engagement heel belangrijk is. TikTok Advertenties zonder engagement zullen niet effectief zijn.

Of het nu gaat om een korte, pittige advertentie voor uw bedrijf die snel zal aanslaan bij TikTok-gebruikers, een door influencers gemaakte video advertentie, of User Generated Content video’s van klanten die uw producten gebruiken en ervan houden – de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat het ons weten als u vragen heeft over hoe we deze strategieën in jullie marketingplan kunnen gebruiken!

Even kennismaken?