Skip to main content

Met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers is TikTok in korte tijd een van de meest populaire sociale mediaplatforms geworden. En, zoals bij elk populair platform, zoeken bedrijven naar manieren om het enorme publiek van TikTok te bereiken. Een manier om dat te doen is via TikTok-advertenties.

TikTok-advertenties zijn korte videoadvertenties die tussen de video’s van gebruikers worden weergegeven. Ze kunnen tot 60 seconden lang zijn en kunnen geluid, tekst en effecten bevatten. TikTok biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder In-FeedNative Ads, Brand Takeovers en Branded Hashtag Challenges.

Bedrijven van elke omvang vinden succes met TikTok-advertenties. Maar om het succes van jouw bedrijf te verzekeren, geven we je enkele tips voor het maken van een succesvolle campagne.

Keep it short.

De gemiddelde aandachtsspanne is korter dan vroeger, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw videoadvertentie vanaf het begin aantrekkelijk is. TikTok raadt aan om je videoadvertenties op 21-34 seconden te houden en vooral de eerste 3-10 seconden in het oog te houden. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat kijkers hun interesse niet verliezen voordat ze jouw advertentie hebben gezien.

De best presterende TikTok-advertenties benadrukken de belangrijkste boodschap of het product binnen de eerste 3 seconden. Dit maakt direct duidelijk waar de advertentie over gaat en helpt kijkers betrokken te houden.

Trek de aandacht, maar wees origineel

Bedenk wat jouw product uniek maakt en richt je daarop in jouw advertentie. Gebruik ten tweede creatieve beelden en uitdrukkingen om de aandacht van de kijker echt te trekken. Zorg er ten slotte voor dat jouw advertentie een verhaal vertelt dat aansluit bij uw merkidentiteit. Wanneer je een advertentie maakt die authentiek is voor jouw merk en een boeiend verhaal vertelt, zal je zeker de aandacht trekken en je onderscheiden van de rest.

Denk buiten het traditionele advertentieformaat: TikTok biedt merken de mogelijkheid om buiten het traditionele advertentieformaat te denken. Dus wees creatief! Experimenteer met verschillende soorten video’s, van korte clips achter de schermen tot creatieve how-to’s. En wees niet bang om plezier te hebben met je video’s – daar draait het tenslotte om bij TikTok.

Verticale videos

TikTok-advertenties zijn verticale video’s, dus zorg ervoor dat je advertentiemateriaal correct is opgemaakt.

Beeldverhouding: 9:16 of 1:1 met zijbalken;

Aanbevolen afmetingen: 1080 x 1920 pixels;

Video-oriëntatie: verticaal;

Maximale videolengte: 15 seconden voor een enkele opname en tot 60 seconden voor meerdere video’s gecombineerd in één bericht;

Bestandsgrootte: 287.6 MB max voor iOS-apparaten en 72 MB max voor Android-smartphones;

Ondersteunde formaten: MP4 en MOV.

source

Centraliseer belangrijke objecten

Door belangrijke objecten in je TikTok-advertenties te centraliseren, kun je ervoor zorgen dat kijkers je product of dienst onthouden. Door de focus op één element te houden, kun je ervoor zorgen dat kijkers alle informatie binnenkrijgen die je wilt dat ze onthouden.

Dit kan vooral effectief zijn voor producten of diensten die complex zijn of meerdere functies hebben. Wanneer kijkers een advertentie zien die gericht en gemakkelijk te begrijpen is, is de kans groter dat ze de details onthouden en meer willen weten.

Aanstekelijke muziek is de sleutel

Muziek is een krachtig instrument dat kan worden gebruikt om de emoties en het gedrag van luisteraars te beïnvloeden. Daarom gebruiken bedrijven muziek vaak om een emotionele band met hun klanten te creëren. Veel winkels gebruiken bijvoorbeeld achtergrondmuziek om het winkelend publiek meer ontspannen en op hun gemak te laten voelen. En natuurlijk gebruiken adverteerders muziek om hun commercials gedenkwaardiger en overtuigender te maken. Als je een TikTok-advertentie maakt, is het belangrijk om een pakkend muziekstuk te kiezen dat de aandacht van de gebruikers trekt en een blijvende indruk achterlaat. Het juiste nummer kan het verschil maken of jouw advertentie succesvol is of niet.

Captions, captions, captions

Marketeers moeten captions maken die beknopt en informatief zijn, zodat kijkers de essentie van de video kunnen begrijpen, zelfs als ze niet alles bekijken.

Het effectief gebruiken van captions op TikTok vereist een andere aanpak dan op andere platforms zoals Instagram of YouTube. Omdat video’s op TikTok korter zijn, moet je de aandacht van kijkers meteen kunnen trekken. Een manier om dit te doen is door hashtags in je captions te gebruiken. Dit maakt het voor kijkers gemakkelijk om te zien waar je video over gaat en te beslissen of ze deze willen bekijken of niet. Je moet er ook voor zorgen dat je captions gemakkelijk te lezen zijn; het gebruik van emoji’s of creatieve lettertypekeuzes kan helpen om je bijschriften te laten opvallen.

Het draait allemaal om de CTA

Bij het maken van TikTok-advertenties is het belangrijk om een ​​call-to-action op te nemen. Dit zal de kijker vertellen wat je wilt dat ze doen met de informatie die ze zojuist hebben gezien. Zonder een call-to-action kunnen kijkers gewoon doorgaan en uw advertentie vergeten. Om ervoor te zorgen dat uw oproep tot actie effectief is, gebruik captions en hashtags zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf.

Captions kunnen worden gebruikt om uit te leggen wat je wil dat de kijker doet, terwijl hashtags kunnen worden gebruikt om het kijkers gemakkelijk te maken jouw advertentie te vinden. Door een call-to-action in je TikTok-advertenties op te nemen, kun je ervoor zorgen dat kijkers de actie ondernemen die jij wilt.

Dat was het voor onze top TikTok-advertentietips! Als je meer wilt weten over hoe je het meeste uit dit krachtige platform kunt halen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We brengen regelmatig updates uit over alles wat met TikTok te maken heeft, van creatieve ideeën om je merk of product op de markt te brengen tot casestudy’s van bedrijven die het op de app verpletteren. Experimenteer in de tussentijd met deze tips en kijk wat het beste werkt voor jou en je bedrijf. En vergeet er niet van te genieten! Het creëren van content die jouw doelgroep aanspreekt is de sleutel tot succes op elk social media platform, maar vooral op TikTok. Dus duik erin en wees creatief.

Even kennismaken?