Skip to main content

Voor iedere digitale marketeer is tracking een essentieel onderdeel, het stelt ons in staat om te kunnen zien welke advertenties wel en niet werken. Maar helaas is het tracken van deze advertenties steeds ingewikkelder geworden, doordat veel bedrijven privacy restricties krijgen. Het resultaat? Het tracken van marketingkanalen is onbetrouwbaar geworden. Helaas vertrouwen veel bedrijven op deze onbetrouwbare trackers.

Wat is ROAS?

ROAS, of Return on adspent, is een cruciale statistiek voor elk bedrijf dat afhankelijk is van betaalde advertenties om leads en verkopen te genereren. Simpel gezegd, het meet hoeveel je verdient voor elke euro die je aan advertenties uitgeeft.

Een hoge ROAS betekent dat jouw advertenties veel inkomsten genereren, terwijl een lage ROAS aangeeft dat jouw advertenties niet zo goed presteren.

Blended ROAS

Blended ROAS wordt berekend op basis van gegevens over alle online marketingkanalen in plaats van individuele kanalen. Hierdoor kunnen bedrijven de totale waarde van hun online marketinginspanningen zien. Maar hoe wordt Blended ROAS berekend?

Het wordt berekend door de totale inkomsten van alle online kanalen te nemen en te delen door de totale kosten van alle online kanalen. Dit nummer kan vervolgens worden gebruikt om de prestaties van verschillende marketingkanalen te vergelijken.

ROAS versus Blended ROAS

Het geeft je een concurrentievoordeel

Als je de Blended ROAS gebruikt, accepteer je dat sommige bronnen van het kanaal niet kunnen worden getraceerd. Dit is geen slechte zaak, want het geeft je een concurrentievoordeel; Stel je bijvoorbeeld dit scenario voor: je Blended ROAS-doel is 5x

Facebook-advertenties hebben een kanaalspecifieke ROAS van 4x

Uw gemengde ROAS is 6x met een totale opbrengst van € 100k

Je verhoogt de uitgaven voor Facebook-advertenties omdat er meer gemengde ROAS beschikbaar zijn.

Terwijl je dit doet, bereik je een kanaalspecifieke ROAS van 3x terwijl de omzet ongewijzigd blijft bij het bekijken van de inkomsten in Facebook-advertenties. Op het eerste gezicht leek dit een slechte zet.

Laten we dit echter opnieuw bekijken met de gemengde ROAS-strategie in gedachten:

Jouw gemengde ROAS daalt 5x, maar je omzet stijgt tot € 130k. Hoewel Facebook Ads dit niet meldt, dit was een goede zet.

Andere bedrijven zijn nog steeds verplicht hun individuele kanalen te maximaliseren en beperken hiermee hun potentieel, ook al liggen de inkomsten voor het oprapen.

Meer ruimte voor creativiteit en experimenteren

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof er weinig ruimte is voor fouten met betrekking tot marketing. Elke euro die aan marketing wordt besteed, moet immers rechtstreeks bijdragen aan het resultaat.

Dankzij de Blended ROAS-statistiek onthult een bredere blik echter dat er eigenlijk veel ruimte is voor experimenteren, vooral als het gaat om minder effectieve marketingkanalen.

De overtollige inkomsten van succesvolle campagnes kunnen worden gebruikt om deze experimenten te financieren. Als gevolg hiervan hebben bedrijven die bereid zijn te experimenteren met hun marketingaanpak vaak een aanzienlijk voordeel ten opzichte van hun concurrentie, waardoor er extra ruimte is voor creativiteit.

De overtollige inkomsten kunnen ook worden gebruikt om campagnes te maken die zijn ontworpen om bij te dragen aan branding. Als u dit doet, worden uw merkwaarden zichtbaar en wordt toekomstige vraag gegenereerd.

Het resultaat: betere strategieën, resultaten en solide merkopbouw!

Houd de performance statistieken in je achterhoofd

Het is belangrijk om te onthouden dat alleen, omdat je een overschot aan inkomsten heeft op uw Blended ROAS, dit niet betekent dat je overboord kunt gaan met je uitgaven. Houd de statistieken van uw marketingkanaal nauwlettend in de gaten op wekelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse basis. Dit zal ervoor zorgen dat je je vaart erin houdt en niet te veel uitgeeft op een bepaald gebied. Door rekening te houden met je marketingbudget, kan je kostbare fouten vermijden die jouw bedrijf kunnen schaden.

Billy Grace

In de snel veranderende digitale omgeving van vandaag is het belangrijker dan ooit om een ​​datagestuurde benadering van marketing te hebben. Billy Grace brengt creativiteit terug in marketeers door de belangrijkste datagedreven marketinginspanningen van jouw winkel te automatiseren en te analyseren.

Tracking is bijna onmogelijk geworden vanwege beperkingen voor het volgen van gegevens en IOS-updates. Als gevolg hiervan kijkt iedereen naar bedrieglijke gegevens. Dit heeft geleid tot een situatie waarin marketeers blindelings vertrouwen op gegevens die al dan niet nauwkeurig zijn. Daarnaast is het steeds moeilijker geworden om conversies en ROAS bij te houden. Als gevolg hiervan hebben veel marketeers moeite om hun uitgaven aan digitale marketinginitiatieven te rechtvaardigen. Dit is een probleem dat dringend moet worden aangepakt.

Billy Grace is zijn eigen oplossing voor het volgen van gegevens die rechtstreeks gegevens van de eerste partij verzamelt en deze vervolgens combineert om een ​​nauwkeurige kijk op jouw zakelijk succes te creëren. Als gevolg hiervan kan je betere beslissingen nemen over jouw bedrijf en ervoor zorgen dat je op weg bent naar succes.

Geen foute meetwaarden meer!

Door inkomsten te verhogen, tijd te besparen en geld te besparen, geeft Billy Grace een boost aan jouw bedrijf. Daarnaast gebruikt Billy Grace de Blended ROAS-statistiek om jouw marketinginspanningen verder te optimaliseren. Billy Grace is van onschatbare waarde voor elk bedrijf.

Of je nu net begint of al jaren een bedrijf hebt, Billy Grace tilt je marketing naar een hoger niveau.

Ga naar de website en vraag nu een gratis trial aan!

Even kennismaken?