Skip to main content

Het is moeilijk te geloven dat SMS al meer dan 20 jaar bestaat. SMS-Marketing hebben we echter in de laatste paar jaar pas van de grond zien komen en dat het een krachtig hulpmiddel is geworden voor bedrijfseigenaren die op zoek zijn om hun klantenbinding te vergroten. In deze blog zullen we het hebben over wat SMS-marketing is en hoe je het kunt gebruiken met uw Shopify-winkel door het gebruik van een app genaamd “SMSbump”.

1. Wat is SMS-marketing

SMS-marketing is een manier voor bedrijven om via tekstberichten in contact te komen met hun klanten.

Het idee achter SMS-marketing en SMS in het algemeen is dat het goed werkt als een interactieve vorm van communicatie, vooral wanneer het gesprek gericht is op één-op-één interacties tussen bedrijven en consumenten.

Bedrijven gebruiken SMS meer en meer om de klantenservice kanalen te stroomlijnen door onmiddellijke antwoorden te geven via tekstberichten.

Vaak zijn de bedrijven die SMS marketing gebruiken diegenen die een betere klantervaring willen bieden door middel van een interactief gesprek in twee richtingen met minder stappen dan e-mail of zelfs call centers. Door directe antwoorden via tekstberichten aan te bieden, kunnen bedrijven hun klanten het gevoel geven dat ze er meer toe doen.

 

2. Waarom het een must-have is in uw digitale strategie 

Dit is het punt waarop u waarschijnlijk denkt: “Waarom zou ik SMS-marketing moeten gebruiken?” Dit gebeurt vaak – het is niet iets dat altijd bovenaan het lijstje staat bij het opstarten of runnen van je bedrijf. Je denkt misschien dat er betere manieren zijn om beperkte middelen te gebruiken.

Er zijn veel redenen om SMS marketing in uw Shopify winkel te gebruiken, maar de grootste is deze: het werkt. Het is keer op keer bewezen dat sms-berichten een ongelooflijk hoge open rate hebben in vergelijking met andere vormen van communicatie zoals e-mail of sociale media. 

Mensen openen niet alleen tekstberichten. Ze hebben er interactie mee en ondernemen ook actie binnen een korte periode na ontvangst van het bericht – allemaal dingen die u wilt dat uw marketingkanalen doen voor een maximale impact op de groei van uw bedrijf. 

 

3. Hoe de app SMSbump te gebruiken met uw Shopify winkel

SMSbump is een geweldige manier om uw klanten te betrekken buiten de Shopify winkelervaring. SMSBUMP is makkelijk te gebruiken! Dit is hoe het werkt: Klanten voeren hun telefoonnummer in op uw site, jij wordt op de hoogte gebracht wanneer ze dit doen, SMSBump stuurt hen een automatisch antwoord met een link naar uw site. SMSbump heeft verschillende integraties, zoals de mogelijkheid SMS’jes te sturen als een klant zijn karretje vol achterlaat.

SMS Bump is niet alleen een systeem om achtergelaten karretjes te herstellen. Het biedt je ook een manier om je klanten aan hun bestelling te herinneren en pakketten tijdens het verzendproces te volgen.

Hoe kom ik aan SMSbump?

De beste manier is via Shopify, die een App Store heeft ingebouwd in zijn platform! Log gewoon in op shopify.com/apps, zoek naar “SMSBUMP” 

 

4. De voordelen van het gebruik van deze app met uw Shopify winkel 

SMS Bump helpt je meer verkoop te krijgen met SMS, op de beste manier tot nu toe! Met een aanpasbare afrekenpagina die gebruikers de mogelijkheid biedt zich in te schrijven en meldingen op hun telefoon te ontvangen. Ze kunnen ook karretjes achterlaten of weten wanneer ze bijna klaar zijn om opgehaald te worden–alles zonder iets te missen dankzij een innovatieve marketing campagne aangedreven door tekstberichten.

De voordelen van het gebruik van deze app met uw Shopify winkel zijn uitgebreid. SMS bump kan doelgerichte gesegmenteerde tekst campagnes maken die de verkoop stimuleren, resultaten bijhouden, conversiepercentages verbeteren en succesvolle campagnes eenvoudiger herhalen dan andere apps of diensten zouden kunnen.

SMS marketing is een geweldige manier om potentiële klanten te benaderen buiten de Shopify winkel om, en het is gemakkelijk te gebruiken. Met SMSBump kunt u tekstberichten automatiseren die zijn gepersonaliseerd voor uw klant, zodat ze zich meer gewaardeerd voelen. Als u op zoek bent naar een app om uw digitale marketingstrategie te stroomlijnen of hulp nodig hebt om te beginnen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Ons team is hier als u onze expertise wil bij het creëren van een stellaire SEO of Marketing plan dat de verkoop stimuleert door te overwegen hoe consumenten denken.

Even kennismaken?