Skip to main content

Hoewel e-mailmarketing al tientallen jaren bestaat, hebben we pas de laatste paar jaar echt de kracht ervan ingezien.Je kan je publiek bereiken waar ze ook zijn en hen gepersonaliseerde berichten sturen wanneer u maar wilt.

E-mailmarketing is geen wiskunde, maar het moet wel goed uitgevoerd worden. wat je nodig hebt is: een plan om een effectieve campagne op te zetten. Ik zal onze persoonlijke ervaring met het opzetten van een solide Shopify e-mailmarketing campagne van begin tot eind met je doorlopen en je laten zien hoe eenvoudig het echt is!

8 stappen om een E-mail campagne te starten met Shopify

Om een succesvolle e-mailcampagne te starten moeten er een aantal dingen perfect zijn uitgewerkt. zoals: Het e-mail ontwerp, Visuals en de call to action. Maar dit zijn niet Alle ingrediënten die leiden tot een succesvolle campagne.

Om een succesvolle campagne te hebben moet je ….

 

Een E-mail automation tool gebruiken.

Een Email marketing automation platform geeft je de middelen om uw campagne te ontwerpen, uw e-maillijst te beheren en uw nieuwsbrieven te automatiseren. Het is een geweldige manier om gerichte nieuwsbrieven te maken die op het juiste moment worden bezorgd.

Shopify heeft voor Shopify-webshop eigenaren een ‘Shopify Email option’ voor. Dit is Shopify zijn in-house app, je kunt branded e-mails maken en klantenlijsten rechtstreeks in je Shopify-winkel importeren.

Als je bedrijf snel groeit of al vrij groot is, biedt het gebruik van een geavanceerd shopify e-mailmarketing platform je de middelen die je nodig hebt om van e-mailmarketing uw primaire wapen voor klantbehoud te maken. 

E-mail marketing tools geven je de mogelijkheid om:

 • Geautomatiseerde workflows voor elke stap in de customer journey
 • Campagnes plannen
 • Je doelgroep te beheren door segmentatie
 • A/B tests uit te voeren
 • Subscriber engagement te monitoren op basis van data
 • Responsieve e-mail campagnes te creëren

Tot slot, Shopify geeft je de mogelijkheid om 2500 e-mails te sturen per maand zonder kosten en voor elke 1000 emails extra verzonden kost dit 1 euro. Ten opzichte van Shopify kan je met een geavanceerde e mailmarketing tool veel meer, daarom is het in de meeste gevallen beter om een geavanceerde e mailmarketing tool te gebruiken. Deze kunnen best ingewikkeld zijn om op te zetten.

 

 

Een Email lijst opbouwen

Allereerst is het mogelijk om je Shopify webshop met pop-ups te embedden. Of het nu een in-line formulier, paginavullend formulier of een zwevende balk is, je formulieren moeten de juiste boodschap en CTA (Call to Action) hebben om de aandacht van je bezoeker te trekken! Wanneer mensen zich abonneren op uw e-mail lijst, zullen ze updates ontvangen over nieuwe producten / diensten.

Wat goed werkt is het aanbieden van een incentive, bijvoorbeeld “krijg 10% korting op uw eerste aankoop als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief.”

Probeer het formulier te personaliseren die aansluit op het merkbeeld.

Om urgentie toe te voegen kan je een maximale tijd toevoegen tot wanneer deze korting geldig is. Doordat de bezoeker tijdsdruk voelt zal diegene sneller overgaan tot kopen.

Handige-tip: Door de naam, het geslacht en de verjaardag van de bezoeker te verzamelen, kan je meer gerichte content leveren en onpersoonlijke e-mails omzetten in berichten die die inspeelt op de persoon!

 

 

Effectieve Subject Lines gebruiken

Een goede onderwerpregel is noodzakelijk voor hogere open rates. Het maakt niet uit wat je in je e-mail zet, als je onderwerpregel geen indruk maakt, dan is het tevergeefs. Om dat te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw inspanningen succesvol zijn. Maak  effectieve onderwerpregels die in de inbox van je abonnees opvallen

4 top tips:

 • schrijf een korte en to-the-point tekst
 • gebruik personalisatie-elementen (naam van de ontvanger)
 • gebruik urgentie (vandaag, nu, beperkt, etc.)
 • voeg emoji’s toe.

 

Vergeet de Pre-Header tekst niet!

Deze tekst geeft meer informatie wat er in de mail wordt beschreven.

Afhankelijk van de branche kan een pre-header handig zijn, dit is een stukje inhoud om de abonnee te verleiden. Een pre-header tekst is nodig om je open rate en algehele e-mail betrokkenheid te verhogen.

Het juiste e-mail design gebruiken

We hebben het gehad over het bouwen van een eigen maillijst en hoe je een email aantrekkelijker kan maken in de inbox van de klant. Nu is het tijd om de mail te ontwerpen en te versturen.

Probeer het ontwerp te linken aan het merkbeeld, zoals de kleuren tot visuals en tone, geef abonnees een continu merk ervaring die hen tot conversie zal leiden.

In het kort, zorg ervoor dat :

 • Kleuren bij je branding passen
 • je afbeeldingen gebruikt van je producten
 • je elementen toevoegt die verwijzen naar je merk

Hoewel het ontwikkelen van een campagne vanaf het begin tijd kan kosten, moet je er rekening mee houden dat het bieden van uitzonderlijke ervaringen het verschil kan betekenen tussen lage en hoge conversiepercentages.

 

Goede teksten schrijven

Design is belangrijk, maar dit moet aangevuld worden met pakkende teksten. Het doel is immers overtuigen, zorg ervoor dat deze teksten overeenkomen met het onderwerp van de e-mail (Subject Line).

Laten we de basisprincipes van effectieve copywriting uiteenzetten:

 • Schrijf altijd met het beoogde publiek in gedachten.
 • benadruk de waarde van uw aanbod
 • Personaliseer de tekst (naam van de abonnee, schrijf in de tweede persoon)
 • Maak gebruik van social proof (reviews, testimonials, etc.) dit zorgt voor credibility.

 

De juiste afbeeldingen gebruiken

de afbeelding in een e-mail is een van de belangrijkste onderdelen om uw abonnees te interesseren voor uw inhoud. De juiste afbeelding kan maken of breken hoe geïnteresseerd iemand zal zijn in wat je te zeggen hebt.

Als u nieuwsbrieven verstuurt zonder enige afbeeldingen op te nemen, mis je een enorme kans om een impact te maken.

Het gebruik van afbeeldingen is een van de beste manieren om de aandacht van je abonnees te trekken en ze gefocust te houden op wat je in elke e-mail hebt geschreven

Als je geen afbeeldingen gebruikt, zullen mensen die e-mail waarschijnlijk vrij snel overslaan. Wat als ze iets belangrijks missen?

 

Een duidelijke call to action hebben

Bij e-mailmarketing is het heel belangrijk om een duidelijke call-to-action te hebben, die uw lezers en klanten een gemakkelijke manier biedt om de volgende stap te zetten. Het is ook belangrijk dat u deze call-to-action niet te ingewikkeld of verwarrend maakt.

Een call-to-action kan van alles zijn dat uw lezers aanzet tot actie naar aanleiding van de e-mail. Dit kan betekenen dat ze op een link moeten klikken, een formulier moeten invullen of online een artikel moeten kopen. U wilt dat deze stap zo eenvoudig mogelijk is, zodat u uw publiek onderweg niet verliest

De beste manier om dit implementeren in een e-mail is het opnemen van een knop met duidelijke tekst die de lezer precies vertelt wat hij moet doen. Bijvoorbeeld “Shop Nu” of “Koop Tickets” Zorg ervoor dat je je publiek niet overweldigt met te veel calls-to-action, één hooguit per e-mail zou genoeg moeten zijn.

Maak het ze gemakkelijk!

 

Automated workflows

Automatisering van e-mailmarketing heeft e-mailmarketeers in staat gesteld geautomatiseerde e-mails te maken die worden geactiveerd op het moment dat ze die nodig hebben. Hoewel dat ingewikkeld klinkt, is deze automatisering van toepassing zodra triggers worden aangemaakt en beheerd door het platform zelf. De meest voorkomende van deze ’triggers’ zijn:

Cart Abandonment flow e-mails
Dit zijn een serie mails die worden verstuurd als iemand zijn winkelmandje vol achterlaat. Hierin kunnen kortingsacties staan of “Mis het niet” acties. hierdoor kan je de klant opnieuw triggeren om toch over te gaan op kopen. 

Post-purchase flow e-mails
Dit zijn e-mails die verstuurd worden nadat een bezoeker iets heeft gekocht. Deze worden overigens het meest geopend. Vaak worden deze e-mails gebruikt voor klantenbinding, deze e-mails staan vol met positieve teksten. Hierdoor wordt de kans groter dat de klant terugkomt.

Welcome flow e-mails
Deze e-mails worden verstuurd op het moment als bezoekers zich voor het eerst aanmelden voor de nieuwsbrief. hierin staan kortingsacties of andere incentives om de klant te verleiden.

Upsell flow e-mails
Deze mails triggeren na 1 á 2 maanden na aankoop met incentives, zodat je klanten terugkomen. Dit verhoogt de gemiddelde life time value van je klanten.

Marketing automatisering is een van de meest krachtige tools om uw bedrijf te laten groeien. Maar het kan erg verwarrend en moeilijk te gebruiken zijn. Maar om dit niet te doen is funest. hierdoor zal je alle geweldige kansen missen die marketing automatisering voor jouw bedrijf kan bieden.

CroudX biedt oplossingen op het gebied van e-mailmarketing. Wilt je meer weten? Of wil je weten hoe wij jouw brand kunnen laten groeien met e-mailmarketing? Neem contact met ons op www.croudx.com of mail ons!

Even kennismaken?