Skip to main content

Bij de marketing van jouw bedrijf moet je met heel wat zaken rekening houden. Een van de belangrijkste beslissingen die je zult moeten nemen is het gebruik van een intern marketingteam of een agency. beide opties heeft zijn voor- en nadelen. In deze blogpost bekijken we de voor- en nadelen van het gebruik van een in-house team versus een agency, zodatjede beste beslissing kunt nemen.

Factoren om te overwegen

Wanneer het op een beslissing aankomt, zijn er veel factoren die meespelen. Laten we eens een paar van deze factoren op een rijtje zetten.

  • Toegankelijkheid:

In-House: Met een in-house team is de toegang tot de markt relatief traag. Het opbouwen van een team kost tijd om mensen aan te nemen en marketingervaring op te doen in de doelmarkt.

Agency: De toegang tot de markt wordt vergemakkelijkt door de beschikbaarheid van lokale marktkennis, strategieën en consumentengedrag. Dankzij de competentie van het  agency  krijgtjesneller toegang tot de markt en de beoogde consumenten.

  • Aanpassingsvermogen

In-House: Het interne team biedt een groter aanpassingsvermogen en de capaciteit om taakprioriteiten te herschikken, evenals meer controle en een snelle implementatie van strategische aanpassingen en de toewijzing van marketingbudgetten.

Agency: Afhankelijk van hun werklast, doelstellingen en interne processen, kunnen  agency pen aanzienlijk trager zijn in de adoptie. Bovendien wil het  agency  zijn marketinguitgaven verhogen. Het bureau kan echter nuttig inzicht verschaffen in campagneoptimalisatie.

  • Betrouwbaarheid:

In-House: Betrouwbaarheid in teammanagement, kwaliteitscontrole, en projectmanagement van begin tot eind.

Agency: Procescontrole is beperkt, en het bijhouden en bewaken van kwaliteit is moeilijk.

  • Connectiviteit:

In-House: Het in-house team kan verbinding maken met alle belanghebbenden binnen het bedrijf en toegang krijgen tot de gegevens, en deze evalueren.

Agency: De coördinatie van taken en projecten kan worden bemoeilijkt als gevolg van communicatiebeperkingen. Bovendien moet het bureau extra inspanningen leveren om de verschillende belanghebbenden te bereiken en toegang tot de gegevens te krijgen.

  • Talentpool: 

In-House: Het is een uitdaging om talenten te vinden die bekend zijn met alle onderdelen en technologieën van digitale marketing om aan alle marketingeisen te voldoen. Om een solide marketingteam samen te stellen, moet een beroep worden gedaan op professionele marketingrecruiters en – het allerbelangrijkste – is tijd nodig.

Agency: Bureaus werken met verschillende klanten en hebben meer competent personeel achter de hand. Hun vaardigheden zijn divers en omvatten een breed scala aan marketingmethoden, technologie en externe middelen.

  • Investering:

In-House: Een intern team is een investering op lange termijn.

Agency: Dit kan op korte of lange termijn zijn, afhankelijk van de organisatie.

Deze factoren zijn algemeen, en sommige aspecten kunnen verschillen op basis van welk bureaujebenadert. Wij hechten bijvoorbeeld het meeste belang aan bereikbaarheid, aanpassingsvermogen, betrouwbaarheid en connectiviteit! En dat kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring en Implementatie van AI. Nieuwsgierig naar hoe wij dat doen? Bezoek onze website!

Is een bureau niet duurder?

Het starten van een in-house marketing team kent veel hobbels. Het kost geld, en je kunt geen seconde versnellen. Daarmee is het je grootste vijand, want je wilt zo snel mogelijk groeien op een gecontroleerde manier.

Een marketingbureau heeft dit hele raamwerk al opgezet en heeft de tijd al gespendeerd en heeft deze verkeersdrempels niet, zodat een marketingteam vol gas op je merk kan gaan.jestapt binnen in een warm huis met een groep toegewijde specialisten die vijf dagen per week voorjeklaar staan! 

Hoe houd ik het overzicht? Ik kan niet zien wat er in een bureau gebeurt…

Kijk, nu komen we bij het communicatie gedeelte! Dit kan voor veel bedrijven een pijnpunt zijn: “Hoe kan ik grip houden op iets wat buiten mijn bedrijf gebeurt?” Communicatie bij een in-house marketing team kan bijna instant zijn omdat een bedrijf hier dicht op zit. 

Maar een goed marketingbureau is zo transparant als glas!

Marketingbureaus hebben vaak portals, die ze gebruiken om je op de hoogte te houden. Want je heb altijd toegang tot dit portaal. Daarnaast wordt er wekelijks of maandelijks gebeld met de actuele stand van zaken en plannen.

Bij een marketingbureau heb je dit voornamelijk zelf in de hand. Zorg dat je dit op papier hebt staan, dan komt je nooit voor verrassingen te staan!

Onze manier van werken en visie

Bij CroudX hebben we onze eigen visie, en die houden we dicht bij ons hart. Wij creëren de grootste online shopping boulevard gericht op beauty, fashion en lifestyle. 

Waarom? Zodat we de best practices cross-client kunnen toepassen. Dit doen we in samenwerking met specialisten op elk vakgebied, waardoor we de uren kunnen verdelen tussen deze specialisten. Dit creëert een unieke situatie, waardoor we meerdere klanten kunnen helpen. 

Een bedrijf kan dit niet in huis nabootsen omdat je dan een enorm aantal FTE’s zou moeten vullen wat direct invloed heeft op de winstgevendheid.

Transparantie is voor ons van vitaal belang. Wij spreken met klanten op een gestructureerde, regelmatige basis via videogesprekken en geplande bezoeken, en daarnaast hebben wij onze eigen AI. Deze AI verzamelt gegevens van alle gebruikte marketingkanalen, en op basis van deze gegevens worden beslissingen genomen. Op die manier kan de klant in realtime zien wat de huidige stand van zaken is, en deze dashboards bieden innovatieve inzichten die kunnen helpen bij het ontwikkelen van marketingcampagnes.

Het resultaat? Veel tevreden klanten, met wie we elke periode meer groei creëren en relaties die nog jaren meegaan.

 Take a look at our current cases!

Even kennismaken?