Skip to main content

Als eigenaar van een webwinkel weet u hoe belangrijk online zichtbaarheid is. Het is immers hoe uw klanten u in de eerste plaats vinden! U heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat uw website een aantrekkelijk design heeft en snel laadt. Nu is het tijd voor linkbuilding. Linkbuilding kan moeilijk zijn – er zijn veel manieren om het verkeerd te doen (en geen resultaten te krijgen) of het goed te doen (wat werk kost). In deze blogpost behandelen we waarom linkbuilding belangrijk is en hoe je dit succesvol kunt doen.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Link building is belangrijk omdat u backlinks naar uw website creëert. Backlinks zijn links die van een externe bron (een andere webpagina dan de uwe) naar een van de pagina’s op uw site verwijzen, of nog beter – naar uw homepage! Deze links kunnen in verschillende vormen komen: blog commentaren, gast berichten, enzovoort. Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe beter.

 

Interne en externe backlinks

Wat zijn interne backlinks? Interne backlinks verwijzen rechtstreeks van de ene pagina van een website naar de andere, zoals de homepage die verwijst naar individuele producten of blogberichten. Hoe meer *interne* backlinks u heeft naar de pagina’s van uw webwinkel (zoals productbeschrijvingen), hoe meer Google zal weten over de inhoud van die pagina’s en voor welke trefwoorden ze moeten worden gerangschikt.

Wat zijn externe backlinks? Externe backlinks komen van externe websites, zoals andere winkels of nieuwssites die naar uw winkel linken. Hoe meer *externe* links er naar uw webwinkel wijzen, hoe hoger deze wordt gerankt door het algoritme van Google (en hoe waarschijnlijker het is dat het op pagina één van hun resultaten verschijnt).

 

Hoe pas je linkbuiling toe op uw eigen webshop?

Deze vraag is een hot topic sinds Google zijn algoritme continu bijgewerkt. Google richt zich op de kwaliteit van links en niet meer alleen op de kwantiteit. Met andere woorden, het is niet langer mogelijk om een eindeloze lijst van backlinks te hebben van websites van lage kwaliteit die goedkoop worden betaald voor hun diensten. Een goede linkbuilding strategie moet duurzaam zijn op lange termijn. Eén manier om backlinks op te bouwen is door gastberichten te publiceren op andere websites. In de meeste gevallen zal de site-eigenaar naar uw website linken vanuit zijn of haar artikel als u een goed stuk schrijft met waardevolle informatie voor hun publiek.

 

5 manieren van linkbuilden voor webshops

De eerste manier is om gastberichten te schrijven voor andere websites. Het is een geweldige kans om uw naam daar te krijgen en het helpt u tegelijkertijd om backlinks te krijgen. Gastposten betekent dat je een artikel schrijft op een andere website, die ermee heeft ingestemd om deze inhoud te publiceren. Je kunt zelf contact opnemen met blogs.

Een andere manier om backlinks te krijgen is door een link round-up te maken, waar je websites of producten van andere mensen recenseert. Je kunt dit elke week/maand doen met de beste content over jouw niche uit die periode. Vermeld al deze bedrijven in je blog post en vraag hen of ze uw post willen delen met hun publiek.

De derde manier is om contact op te nemen met mensen in jouw niche en hen te vragen om een backlink op hun website of in een artikel dat ze aan het schrijven zijn te plaatsen. Je weet het nooit totdat je het probeert, dus zorg ervoor dat de persoon weet wat je wilt voordat je het hem/haar vraagt! Dit kan hard werken zijn, maar het is zeker de moeite waard als je een goede link krijgt.

De laatste manier is om een video te maken en deze op uw website, YouTube of Vimeo te plaatsen met een link terug naar uw site in het beschrijvingsveld. Zorg voor een goede belichting en houd de focus van de video duidelijk! Probeer ook om andere websites/blogs deze inhoud te laten delen omdat ze je vaak zullen vermelden.

 

Blijf zoeken naar nieuwe links

Zelfs nadat je het gewenste aantal backlinks hebt bereikt.

Stop niet met het zoeken naar nieuwe links alleen maar omdat het beoogde aantal compleet is. Ook al heeft u veel links van hoge kwaliteit verkregen, het is het beste om te blijven zoeken naar meer om de concurrentie voor te blijven en ervoor te zorgen dat uw webshop zichtbaar blijft in de zoekresultaten.

Het zoeken naar nieuwe links lijkt misschien een uitdagende taak, maar het is noodzakelijk om de concurrentie voor te blijven en ervoor te zorgen dat uw webwinkel zichtbaar blijft in de zoekresultaten. Het proces kan tijdrovend zijn, dus zorg ervoor dat u voldoende mankracht achter de hand heeft om alle facetten te dekken. 

Als u op zoek bent naar meer tips over het groeien van backlinks of extra hulp nodig heeft met SEO-diensten, neem dan vandaag nog contact met ons op! Ons team van experts werkt graag met u samen aan een effectieve strategie die zowel online shoppers helpt te vinden wat ze zoeken als de verkoop op de website van uw bedrijf stimuleert.

Even kennismaken?