Skip to main content

De feestdagen komen eraan, en je wil er klaar voor zijn. Als uw e-commerce winkel nog niet is voorbereid op de feestdagen, is er geen tijd als nu om te beginnen! Dit is de tijd van het jaar waarin iedereen zoveel mogelijk geld wil verdienen. Het is een gekkenhuis voor degenen die online producten verkopen, en het kan moeilijk zijn om bovenop alles te blijven zitten wat er moet gebeuren om de winst te maximaliseren. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg uren in je dag hebt, of zelfs dagen over in je kwartaal, lees dan verder. Hier zijn enkele tips van de experts over hoe u het vierde kwartaal met succes kunt doorkomen!

Wat zijn de belangrijke data?

We weten allemaal dat de feestdagen vooral in november en december vallen. Maar wat moet u nog meer in de gaten houden?

Dit is een lastige vraag omdat het helemaal afhangt van wat je doelgroep wil. Als je bijvoorbeeld producten voor huisdieren verkoopt dan zou dierendag relevanter zijn dan cyber monday

 

Dierendag – 1 oktober: Dierendag is de perfecte gelegenheid om je waardering te tonen vooral de kleine wonderen des levens. Onze dankbaarheid tonen door cadeautjes voor ze te kopen, traktaties te geven en spelletjes te spelen!

Doelgroep: De wereld is een betere plek als we voor onze dieren zorgen. Dus, als je doelgroep dierenliefhebbers en -bezitters zijn, is dit een ideale dag.

 

Halloween – 31 oktober: Nu Halloween in Nederland steeds populairder wordt, kun je het gebruiken om je online campagnes een griezelig effect te geven en iedereen te bereiken die dit jaar feest wil vieren.

Doelgroep: Mensen die graag Halloween vieren en uitkijken naar dit spookachtige seizoen.

 

Singles Day – 11 november: Singles Day is de laatste jaren een enorm internationaal fenomeen geworden. De Chinezen zijn de initiatiefnemers, maar nu vieren veel mensen over de hele wereld het met uitverkoop op 11 november.

Doelgroep: Alle singles, zowel mannen als vrouwen.

 

Black Friday – 29 november: Black Friday is een dag die je je in Nederland niet meer kunt wegdenken of nou, tegenwoordig duren deze acties een week. In de e-commerce is deze week steeds populairder geworden bij online shoppers die hun winkelervaring niet ontsierd willen zien door lange rijen bij winkels.

Doelgroep: Deze dag is relevant voor elke winkel, probeer je vooral te richten op je ‘normale’ doelgroep.

 

Cyber Monday – 2 december: Cyber Monday is de beste dag van het jaar voor aanbiedingen voor elektronica. consumenten kunnen nog meer geld besparen door op deze ene dag in december een kijkje te nemen. Daarnaast is deze dag ideaal voor alle consumenten die op Black Friday misgrepen.

Doelgroep: Elektronica liefhebbers en gamers

 

Sinterklaas – 5 december: “Sinterklaas zat te denken wat hij jou dit jaar zou schenken…” We kennen het allemaal wel de cliché gedichten en de leuke cadeau’s. deze Cadeau’s moeten natuurlijk ergens vandaan komen! 

Doelgroep: iedereen die Sinterklaas viert.

 

Kerstmis – 25 & 26 december: Deze dagen zijn net zo belangrijk als Sinterklaas het zou zonde zijn om deze dagen niet te benutten in uw marketingplan!

Doelgroep: iedereen die kerst viert. 

 

Begin op tijd

Neem een voorsprong op de feestdagen voordat de pepernoten voor Sinterklaas en de pompoenen voor Halloween in de winkel liggen.

De advertenties en marketing campagnes voor de feestdagen beginnen in november te verschijnen, maar u wilt september of oktober niet negeren. U kunt een voorsprong te krijgen door het creëren van een advertentie voor deze periode, zodat mensen uw winkel zullen herinneren wanneer de feestdagen beginnen. Het is ook belangrijk om de inventaris vroeg te doen, zodat u eventuele extra tijd kunt gebruiken om klanten te helpen met hun retourzendingen of ruilingen.

 

Vernieuw de look en feel van uw webshop met decoratie 

Om je winkel er feestelijk uit te laten zien, moet je een verscheidenheid aan feestdagen-versieringen gebruiken. In de geest van het geven, kun je ook profiteren van de kerst- en Cyber Monday-verkoop door kortingen en promoties aan te bieden waarmee jij je klanten geld kunt besparen. Als u klaar bent om af te zien van dit verkoopseizoen en wilt bezuinigen op de uitgaven, zijn er veel dingen die u kunt doen: 

 

” * Een manier is om de prijs te verlagen van artikelen die niet goed hebben verkocht en ze aan te bieden tegen speciale prijzen.”

Pas je bezorg belofte aan

Voor veel bedrijven is december de drukste tijd van het jaar. De postkantoren in Nederland zijn geen uitzondering op deze regel en dus hebben mensen vaak te maken met vertraagde of zoekgeraakte pakjes door allerlei oorzaken, zoals het feit dat PostNL in deze maanden overwerkt is. Je kunt teleurstelling echter voorkomen door je klanten te vertellen dat als ze vandaag bestellen dat de levertijd 1-3 dagen is. 

Wil je toch je kansen vergroten dat het pakje de volgende dag bezorgd wordt, dan is het slim om tijdens drukke perioden meerdere postbedrijven te gebruiken, zoals naast PostNL ook DHL.

 

Maak een online marketingplan

Je hebt een druk kwartaal voor de boeg. Bereid je voor door een online marketing plan te maken dat de zichtbaarheid en omzet van je bedrijf naar een hoger niveau helpt tillen! 

Hulp nodig dit laatste kwartaal? CroudX biedt oplossingen op het gebied van online marketing met Shopify. Neem contact met ons op of kom langs voor een kop koffie en wij helpen je graag verder groeien!

Even kennismaken?