Skip to main content

SEO is een steeds veranderende wereld, met nieuwe trends en technieken die voortdurend opduiken. Als je deze veranderingen niet bijhoudt, kan jouw website snel achterop raken bij jouw concurrenten. Dus, hoe kunt u ervoor zorgen dat uw SEO-strategie up-to-date is voor 2022? In deze blogpost bekijken we enkele belangrijke SEO-trends om de rest van het jaar in de gaten te houden. Blijf lezen voor meer informatie!

Welke SEO-trends zullen blijven, en welke trends zijn nieuw?

De wereld van SEO is niet iets dat van de ene op de andere dag verandert, maar elk jaar zullen zoekmachines een aantal nieuwe wijzigingen doorvoeren. Wat hetzelfde blijft, is dat je altijd moet blijven denken aan intentie (Search intention). Google en jij moeten hetzelfde doel hebben: het beste en meest relevante antwoord geven op de zoekopdracht van de gebruiker. In de eerste plaats moet u jouw website optimaliseren voor de gebruiker en niet voor het algoritme.

Wat je in gedachten moet houden zijn:

Dus wat zijn de nieuwe dingen? 

  • Video-inhoud
  • Zoeken met stem

Ook probeert google meer te vertrouwen op AI met de MUM update. MUM staat voor: Multitask Unified Model, ontworpen om toekomstige gebruikerservaringen nog multimedialer te maken. Google zal in de toekomst video- en audiobestanden beter kunnen beoordelen en consumenten op verschillende manieren relevante informatie kunnen presenteren. Dit maakt optimalisatie van video-inhoud belangrijker dan ooit.

Wat zijn de factoren waarmee Google rankt, in 2022?

Als het gaat om het rangschikken van webpagina’s, houdt Google rekening met veel factoren. Een van de belangrijkste is de inhoud van de website. Om hoog te scoren, moet jouw website relevante inhoud van hoge kwaliteit hebben. Daarnaast:

  • Relevante zoekwoorden, gevonden door het doen van zoekwoorden onderzoek
  • Linkbuilding, wat de autoriteit van de pagina verhoogt
  • Positieve gebruikerservaring
  • Optimalisatie voor mobiele apparaten (niet alleen voor smartphones)

Waar je extra aandacht aan moet besteden in 2022:

Video-inhoud

  • Voice search
  • De MUM update
  • Long Tail SEO op basis van Zero Click Search (Zero click search zijn zoekresultaten die direct informatie geven als je bij de zoekresultaten komt. Bijvoorbeeld Wikipedia)

In deze blog zullen we ons vooral richten op de trends in de laatste lijst.

Video-inhoud

Dit wordt populairder dan ooit, omdat het weinig aandacht vraagt van de consument. Je ziet dit aan de populariteit van TikTok en YouTube dat video’s nuttig zijn, omdat ze waarde toevoegen voor de consument en je rankings verhogen.

Video’s die erg populair zijn in e-commerce zijn: Unboxing video’s & review sessies, maar wees creatief! Als u computeronderdelen verkoopt, kunt u video’s maken over het bouwen van computers of als u tuinproducten verkoopt, is het mogelijk om versnelde video’s te maken over een groeiende plant. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Leuk weetje: wist je dat YouTube naast Google de tweede populairste zoekmachine ter wereld is?

Om ervoor te zorgen dat consumenten het meeste uit jouw videomateriaal halen, breek de video op in brokjes met springlabels. Ondertitels kunnen consumenten ook helpen te begrijpen waar de video over gaat en welke waarde de video biedt in de eerste 5 tot 10 seconden.

Google zal deze video’s in een videocarrousel op de zoekresultatenpagina’s (SERP) tonen, waardoor jouw zichtbaarheid toeneemt.

Voice search

Voice search is een functie die vaak wordt onderschat. Hoewel het misschien niet zo vaak wordt gebruikt als traditionele zoekmethoden, kan het in bepaalde situaties erg handig zijn. Als u bijvoorbeeld onderweg bent en een winkel zoekt, kan je met Voice Search snel het dichtstbijzijnde bedrijf vinden. Dit kan vooral nuttig zijn voor winkeliers die zowel een fysieke locatie als een online aanwezigheid hebben.

Door hun website te optimaliseren voor voice search, kunnen ze ervoor zorgen dat hun winkel als eerste in de resultaten verschijnt, ongeacht waar hun klanten vandaan zoeken. In de wereld van vandaag is het belangrijk om gebruik te maken van elke mogelijkheid om potentiële klanten te bereiken, en voice search is een van de meest krachtige tools die beschikbaar zijn.

De BM-update

De MUM-update van Google’s tekst-naar-tekstraamwerk is een belangrijke stap voorwaarts in de manier waarop het bedrijf u helpt met complexe taken. Met MUM begrijpt Google niet alleen taal, maar kan het die ook genereren. Dit maakt MUM 1.000 keer krachtiger dan het vorige BERT-model. De BM wordt getraind in 75 verschillende talen en veel verschillende taken tegelijk, waardoor het een uitgebreider begrip van informatie en wereldkennis kan ontwikkelen dan eerdere modellen. Hierdoor is het een hulpmiddel van onschatbare waarde voor gebruikers die hulp nodig hebben bij complexe taken waarbij grote hoeveelheden tekst moeten worden begrepen en gegenereerd. Met MUM is Google in staat om betere hulp te bieden bij een breed scala aan taken, waardoor de diensten van het bedrijf nuttiger zijn dan ooit tevoren.

Long Tail SEO gebaseerd op Zero Click Search

Zero click zoekopdrachten zijn een serieus probleem voor website-eigenaren omdat ze het verkeer naar hun site verminderen. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert in een zoekmachine, speurt de zoekmachine het internet af naar de meest relevante resultaten. Echter, als het antwoord op de zoekvraag direct bovenaan de zoekresultaten te vinden is, zal de gebruiker misschien niet de moeite nemen om op een van de resultaten te klikken, wat betekent dat ze nooit de website in kwestie zullen bereiken.

Daarom is Long-tail SEO een bijzonder belangrijke vorm van SEO, omdat het zich richt op meer specifieke, laag-volume zoekopdrachten. Deze query’s zijn vaak nauwkeuriger en vereisen meer gedetailleerde antwoorden dan de typische short-tail query. Als gevolg daarvan kunnen ze niet direct in de SERP worden weergegeven.

Conclusie

SEO gaat niet alleen over het optimaliseren van jouw website en het vullen ervan met zoekwoorden. Deze dagen, moet je ook nadenken over hoe je video’s en voice search in je voordeel kunt gebruiken, evenals long-tail zoekwoorden die je zullen helpen hoger te ranken en zero click zoekopdrachten te voorkomen. Ons team bij CroudX is hier om jou te helpen het meeste uit deze mogelijkheden te maken en door te gaan met het verkeer en de verkoop naar jouw site te sturen. Heb je vragen of hulp nodig om te beginnen? Neem contact met ons op vandaag!

Even kennismaken?