E-mailmarketing

Veel bedrijven verkijken zich op het belang van e-mailmarketing, maar weten tegelijkertijd niet waar ze moeten beginnen. Nieuwsbrieven, customer journey flows en andere vormen van e-mail marketing kunnen een grote rol spelen op uw uiteindelijke omzet. Benieuwd hoe u uw omzet kunt verhogen door middel van e-mail marketing? 

Wil je kennismaken?

Naam(Vereist)

“E-mail Marketing is de manier om terugkerende klanten te genereren. Ik deel graag onze best practices om meer verkopen te halen uit jouw e-mail flows.”

Lars RamlerE-mail Marketing Specialist

Waarom?

Voor veel E-commerce bedrijven wordt ongeveer 30% van de omzet gegenereerd door middel van E-mailmarketing en andere automatisering processen. Toch blijkt dat veel e-commerce ondernemingen hier nog te weinig aandacht aan besteden. Door de inzet van vaste e-mail flows en deze te combineren met variabele campagnes bent u altijd top of mind bij uw klanten. U wilt natuurlijk niet via advertising betalen voor een klant die al klant is bijvoorbeeld.

Verhoog uw omzet

Verhoog uw omzet met 25-30% door e-mail marketing in te zetten

Verhoog klant retentie

Verhoog het aantal returning cusomters in uw webshop

Customer journeys

Verkijg inzichten in de customer journeys van uw klanten

Onderdelen

Gemiddeld wordt ongeveer 30% van de omzet van e-commerce ondernemingen gegenereerd door middel van E-mailmarketing en andere automatisatie processen. Benieuwd hoe u meer uit uw klanten kunt halen door het inzetten van e-mailmarketing en automation?

Wij maken gebruik van

Ons stappenplan

1

Kennismaken

We vinden het belangrijk om elkaar te leren kennen, zowel het merk als de mensen achter de schermen. Dit is de basis van een goede samenwerking.
2

Analyseren & Strategie

We checken, vergelijken en verbeteren uw kanalen. Dit doen we door middel van data en best practices in de markt.
3

Voorstel

Ons voorstel is gebaseerd op de punten die naar voren kwamen uit voorgaande gesprekken en uitgevoerde audit die samen een case vormen. Dit maakt dat we een persoonlijk aanbod doen dat aansluit op de behoeften.
4

Dagelijkse executie

Op dagelijkse basis werken wij aan het laten groeien van jouw store. Onze senior specialisten gezamenlijk met onze AI-software laten verbluffende resultaten zien.
5

Customer Success

In e-commerce is niets zo belangrijk als de samenwerking. In maandelijkse vaste calls lopen wij uitgebreid door de resultaten, de nieuwe actiepunten en wat wij signaleren, samen met jou.

Samenwerken?

Wilt uw meer te weten komen over onze manier van werken en wat we voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

One-time

Eenmalig profiteren van onze specialistische kennis?

  • Professionele onboarding call om uw visie / missie te begrijpen
  • Uitgebreide audit op specifieke onderdelen om te kijken waar de winst ligt
  • Haal expertise in huis zonder voor langere tijd vast te liggen
  • Eenmalig uw store een boost geven naar een hoger niveau
Vraag een audit aan
Maandelijks

Benieuwd wat we voor uw brand maandelijks kunnen betekenen?

  • Een toegewijd en gespecialiseerd team van performance specialisten 
  • Toegang tot onze marketing optimalisatie software Billy Grace 
  • Gegarandeerde duurzame groei voor de lange termijn
  • Goedkoper dan in huis specialisten

Even kennismaken?