Skip to main content

De wereld van online advertising is aan het veranderen. Met de invoering van strengere privacywetten beginnen veel platforms het verzamelen van gegevens aan banden te leggen. Als gevolg daarvan wordt het moeilijker om doelgroepen te traceren en wordt het verzamelen van gegevens aan banden gelegd. Dit is een uitdaging voor bedrijven die afhankelijk zijn van online adverteren om nieuwe klanten te bereiken. Shopify heeft echter een manier gevonden om deze uitdagingen te overwinnen door middel van Shopify Audiences. Door gebruik te maken van de verzamelde gegevens van Shopify merchants, stelt Shopify Audiences bedrijven in staat om advertenties te richten op klanten die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

Wat zijn audiences?

Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun marketinginspanningen de juiste mensen bereiken om succesvol te zijn. Een audience is een specifieke groep consumenten die het hoogst waarschijnlijk je product of dienst zullen kopen, en bijgevolg de mensen die uw reclame-inspanningen moeten zien. 

Leeftijd, geslacht, inkomen, locatie, interesses, en diverse andere criteria kunnen allemaal worden gebruikt om doelgroepen te bepalen. Door het identificeren van je doelgroep demografie, kun je het verspillen van tijd en geld die niet zullen resulteren in conversies. voorkomen 

Wat is Shopify Audiences

Met deze nieuwe functie kunnen Shopify-merken producten uit hun catalogus kiezen en deze aan potentiële kopers tonen. De Audiences tool maakt gebruik van machine learning, die een lookalike publiek voor dat product genereert; deze lijsten kunnen worden geëxporteerd naar advertentieplatforms. 

Op dit moment ondersteunt Shopify Audiences alleen Facebook- en Instagram-reclame. Maar Shopify verklaarde dat het zeer waarschijnlijk is dat ze binnenkort ook andere platforms zullen opnemen.

Een licht aan het einde van de tunnel

Het is moeilijker geworden voor ons om onze doelgroep te identificeren. Tal van platforms herzien hun privacybeleid als gevolg van het feit dat veel overheden het verzamelen van gegevens reguleren. De release van IOS-versies heeft de situatie er ook niet beter op gemaakt.

Gelukkig probeert Shopify dit gat te dichten door een eigen machine learning algoritme te ontwikkelen. Shopify Audiences zal merchants een effectieve manier bieden om nieuwe klanten te bereiken.

Hoe zit het met privacy?

Shopify stelt dat “Klantgegevens veilig worden gehasht en samengevoegd. Geen enkel bedrijf heeft toegang tot de persoonlijke gegevens of statistieken van opgenomen kopers”. Ook bij het exporteren naar advertentieplatforms worden audience-lijsten versleuteld en veilig afgeleverd, en kunnen niet worden ingezien vanuit advertentieplatforms. En klanten hebben de mogelijkheid om zich af te melden. 

Shopify Plus

Shopify Audiences is een Shopify-only tool; geen enkel ander platform heeft er toegang toe. Deze app is ook opgenomen in Shopify Plus, wat nog een reden is om Shopify Plus te omarmen. Voor meer informatie over Shopify Plus, bezoek HIER.

Voordelen van Shopify Audiences

Shopify Audiences zal helpen de conversiekosten te verlagen omdat de audiences top-funnel targeting zullen helpen. Ten tweede, aangezien machine learning in de loop van de tijd beter wordt, zal het blijven voorzien in high-intent audiences en zal het daar steeds beter in worden. Ten derde zullen deze audiences de acquisitie verhogen. Ten slotte kan Shopify transparante prestatierapportage geven op basis van Audiences.

We hopen dat Shopify Audiences snel voor alle Europese landen uitkomt, zodat ook wij kunnen genieten van wat het te bieden heeft. In de tussentijd zullen we ons houden aan de tools die we beschikbaar hebben in ons arsenaal, zoals: Google Analytics, Billy Grace en Shopify data.

We zijn toegewijd om content van hoge kwaliteit te leveren waar onze lezers van kunnen genieten. Of het nu via onze blogs en artikelen is, we streven ernaar om interessante en nuttige informatie te delen met ons publiek. 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om met onze lezers te communiceren, dus zorg ervoor dat u zich abonneert op onze website als u van onze inhoud geniet. Bovendien, als u meer wilt weten over wie we zijn en wat we doen, bekijk dan zeker de ‘Over Ons’ pagina op onze website. Bedankt voor het lezen!

Till next time!

 

 

Check out our previous blog!

Even kennismaken?