Skip to main content

Je hebt ze vast wel gezien, die Facebook-advertenties die zo goed zijn gedaan, dat je denkt: “Hoe zorgen ze ervoor dat hun advertenties er zo goed uitzien?” Nou, wij zijn hier om je te leren hoe je zelf een converterende Facebook-advertentie kunt maken. Het is niet zo moeilijk – volg gewoon deze eenvoudige tips en je bent binnen de kortste keren op weg om mooie en effectieve advertenties te maken!

Goede CTA = een duidelijke actie + eenvoud

De meeste funnels hebben vier of vijf stappen, afhankelijk van welk model je kiest. AIDA bijvoorbeeld.

  • Attention
  • Interest
  • Desire
  • Action

Als je deze stappen nog eenvoudiger maakt, krijg je uiteindelijk twee soorten campagnes.

  • Brand awareness campaigns (Attention, Interest, Desire)
  • Direct response campaigns (Action)

Voor deze blog zullen we ons concentreren op deze twee..

Maak nooit een advertentie die zich richt op alle stappen. Maar maak er in plaats daarvan één per fase. Als je je op al deze fasen tegelijk richt, creëer je hoogstwaarschijnlijk verwarring, met een minder krachtige boodschap tot gevolg.

Te vaak proberen marketeers te veel te bereiken met een enkele campagne. Ze willen naamsbekendheid vergroten en onmiddellijke verkoop stimuleren, maar de campagne zal waarschijnlijk mislukken zonder een duidelijke focus.

Het is essentieel om het verschil tussen merkbekendheid en directe respons te begrijpen en uw campagnes daarop af te stemmen. Campagnes voor merkbekendheid moeten gericht zijn op inhoudsconsumptie, waarbij CTA’s gebruikers aanmoedigen om uw pagina te volgen of zich te abonneren op meer inhoud.

Direct-response-advertenties moeten veelvoorkomende koopbezwaren beantwoorden in plaats van te proberen te boeien of te entertainen. Door de rol van elk type campagne te begrijpen, kunt je effectievere marketing creëren die op de lange termijn resultaten oplevert.

Als het om online marketing gaat, is het belangrijk om de verschillende soorten call-to-actions (CTA’s) te begrijpen en te begrijpen hoe deze jouw bedrijf kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste typen CTA’s zijn awareness, Conversation, Intentie en conversie. Elk richt zich op een andere fase in de klantreis.

Voor awareness CTA’s is het doel om ervoor te zorgen dat mensen jouw merk opmerken. Bewustzijn kan dit bereiken door volgers een boost te geven, mensen jouw inhoud te laten lezen of zich te abonneren op jouw e-maillijst.

Conversation CTA’s hebben alles te maken met betrokkenheid. Het doel hier is om mensen over jouw merk te laten praten. Dit kan worden gedaan door het aantal shares te vergroten, opmerkingen en tags te genereren of positieve vermeldingen te krijgen.

Intentie-CTA’s zijn erop gericht mensen de volgende stap in hun klantreis te laten zetten. Dit kan inhouden dat je op ‘meer informatie’ klikt of iets van jouw site downloadt.

Ten slotte zijn conversie-CTA’s ontworpen om rechtstreeks van invloed te zijn op jouw bedrijfsresultaten. Deze acties moeten rechtstreeks tot inkomsten leiden, zoals het toevoegen van artikelen aan een winkelwagentje, het aanvragen van een verkoopdemo, het downloaden van een app of het aanmelden voor een abonnementsproduct.

Door de verschillende soorten CTA’s te begrijpen en te begrijpen waarvoor ze zijn ontworpen, kunt je effectievere marketingcampagnes maken die echte resultaten voor jouw bedrijf opleveren.

Targeting en optimaliseren

Er zijn een paar belangrijke overwegingen bij het targeten van de juiste doelgroep op Facebook. Allereerst is het van cruciaal belang om rekening te houden met uw doelgroep en hun interesses.

Zodra je dit volledig begrijpt, kun je je Facebook-zoekopdracht gaan focussen. Facebook biedt ook Lookalike-doelgroepen, dit zijn verzamelingen mensen met dezelfde interesses als jouw huidige consumenten.

Dit kan een zeer effectieve strategie zijn om jouw klantenbestand te verbreden. Last but not least, probeer in de loop van de tijd verschillende doelgroepen uit zodra je er een vindt die effectief werkt voor jouw bedrijf. Met een beetje vallen en opstaan kun je de perfecte groep mensen vinden om je op te richten met je Facebook-advertenties.

Schrijf een duidelijke koptekst en gebruik een afbeelding die er goed bij past.

Beginnende Facebook-adverteerders maken vaak dezelfde fout. Er is geen creatieve spanning tussen de kop en de afbeelding.

Hier is een vuistregel voor betere art direction. Maak de afbeelding speels als de tekst letterlijk is. Maak de tekst speels als de afbeelding letterlijk is. Hierdoor staan kunst en tekst tegenover elkaar.

Gebruik de beschrijving om bezwaren voor de CTA weg te nemen.

Mensen vragen actie te ondernemen kan een moeilijke zijn, zelfs als je iets waardevols aanbiedt, zoals een gratis rapport. Er is immers altijd de kans dat de klant het gevoel krijgt dat hem wordt gevraagd afstand te doen van iets kostbaars (zoals zijn tijd of contactgegevens) zonder er iets voor terug te krijgen.

Dit is waar een goed gemaakte Facebook-advertentie het verschil kan maken. Door te anticiperen op veel voorkomende koopbezwaren en deze direct aan te pakken in de advertentietekst, kunt je potentiële klanten de geruststelling geven die ze nodig hebben om die volgende stap te zetten.

Als jouw CTA bijvoorbeeld ‘Download jouw rapport’ is, kunt je het bezwaar ‘Ik heb geen tijd om nog een rapport te lezen’ adresseren door te beloven dat jouw rapport kort en bondig is. Door de tijd te nemen om de angst van kopers te overwinnen, is de kans groter dat leads in klanten worden omgezet.

Als je deze tips volgt, kunt je effectieve Facebook-advertenties maken die converteren. Als je echter meer informatie nodig heeft, abonneer je dan op onze nieuwsbrief en volg onze LinkedIn-pagina voor meer nieuws en updates. Bedankt voor het lezen!

Check ook onze vorige blog!

Even kennismaken?